Ny-Dansk Ungdomsråd trækker stikket

I en pressemeddelelse oplyser formandskabet, at Ny-Dansk Ungdomsråd nedlægger sig selv med øjeblikkelig virkning.

»Vi har selvfølgelig set frem til fortsat at arbejde for at engagere unge i det danske samfund og demokrati, og vi ærgrer os over at indstille indsatsen. Ikke mindst i et valgår. Men uden langsigtede midler vil indsatsen være perspektivløs. Derfor må vi desværre tage konsekvensen og indstille til at nedlægge os selv,« udtaler det afgående formandskab, der består af Seyma Altay, Barkad Mohamoud og Zelle Sheikh.

Den skæbnesvangre konference om radikalisering blandt unge fandt sted i sidste år i anledningen af årsdagen for terrorangrebet i USA 11. september. Her var Muhammed Tahir-ul-Qadri, medstifter af den islamistiske organisation Minhaj-ul-Quran, blandt talerne, noget der medførte voldsom kritik af Ny-Dansk Ungdomsråd.

På Christiansborg pressede Dansk Folkeparti på for at få fjernet satspulje-støtten til ungdomsrådet, og da fordelingen af puljemidlerne blev offentliggjort tidligere på ugen, var rådet ikke med på listen.

Ny-Dansk Ungdomsråd blev stiftet i 2010 på initiativ af Dansk Ungdoms Fællesråd og Integrationsministeriet med det formål at engagere unge med udenlandsk baggrund i dansk demokrati. Formandskabet er tilfreds med de resultater, man har opnået.

»Vi er nået ud til mere end 3.000 unge hvert år med for eksempel Nudansk Grundlovsdag og kampagnen »Vores Land, Vores Valg«, der skulle få flere unge til at stemme ved folketingsvalget. Vores ønske var at fortsætte i det spor. Vi må desværre konstatere, at det ikke længere er en mulighed,« udtaler de tre medlemmer.

Dagens Gossip