Ny dille: Kvinder barberer sig i ansigtet - og det er ikke på grund af uønskede hår

Når man hører kvinder og barbering i samme sætning, tænker man mest på ben, armhuler eller bikinilinje. Men en ny ansigtsbarberingstrend spreder sig blandt kvinder, som ikke døjer med uønsket hår i ansigtet.

Meningen med den tilsyneladende galskab er, at barberingen blandt andet udglatter huden i ansigtet.

Læs også: Her er den bedste måde at barbere ben på

Efter sigende giver det en sund glød, fjerner de døde hudceller og gør det nemmere at putte makeup på, fordi huden er glattere.

Det amerikanske husmodersite Goodhousekeeping har spurgt dermatologen Jody Levine om, det er sandt, hvad rygterne siger om ansigtsbarbering.

Læs også: Den bedste metode: Sådan skal dun på overlæben fjernes

- Jeg vil gerne aflive den. Jeg er til gengæld stor tilhænger af ansigtspeeling, men på en kemisk måde, der omfatter glycolsyre-puder, som fjerner den døde hud langt mere forsigtigt, siger hun.

Hvis du er opsat på at hoppe med på ansigtsbarberingsdillen, så er Jody Levines råd, at du prøver "dermaplaning", som er en behandling, hvor en professionel gør arbejdet for dig. Her bruges et barberblad med hurtige, blide bevægelser for at slibe huden og slippe af med dun. På den måde bliver din hud også eksfolieret. Men prøv ikke selv at gøre det - det er sværere, end man tror.

Dagens Gossip