Ny Dong-formand ser sin post som et privilegium

Den kommende formand for Dong Energy Thomas Thune Andersen ser det som "et privilegium" at sætte sig i spidsen for den danske energigigant.

Sådan lyder det i en kommentar fra den kommende formand, som ifølge en fondsbørsmeddelelse fra Dong tiltræder som formand til juli.

- Det er et privilegium at få muligheden for at blive en del af det store Dong Energy team med sine mere end 6000 dygtige medarbejdere og en ambitiøs lokal og international strategi, som det bliver vores spændende fælles opgave at føre ud i livet, siger han.

59-årige Thomas Thune Andersen forlod i 2009 sin position som topchef for Maersk Oil efter 32 år hos A.P. Møller - Mærsk.

Siden sin afsked med den danske rederigigant har Thomas Thune Andersen siddet i en række forskellige bestyrelser i udlandet, hvor han altså i øjeblikket blandt andet sidder i bestyrelsen hos Scottish and Southern Energy.

- Fra mine mange forskellige opgaver i energisektoren oplever jeg, at Dong Energy nyder respekt og er en væsentlig faktor i industrien, og jeg glæder mig til at tage fat til sommer, så vi i fællesskab kan udnytte virksomhedens muligheder og potentiale, siger han.

Thomas Thune Andersen afløser den nuværende bestyrelsesformand Fritz Schur.

I første omgang bliver det dog en anden mand, der skal bestride formandskabet i Dong Energy. Benny D. Loft vælges som formand på den ordinære generalforsamling onsdag, og han skal sidde indtil juli, hvor Thomas Thune Andersen tager over.

Thomas Thune Andersen skal nemlig først udtræde som bestyrelsesmedlem af energiselskabet Scottish & Southern Energy (SSE), før han kan indtage førersædet i Dongs bestyrelseslokale.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip