Ny egyptisk leder vil have islamister i regeringen

Partiet er den politiske gren af Det Muslimske Broderskab, som i disse dage opfordrer egypterne til at demonstrere mod det militærkup, der fik Morsi væltet og bragte Hazem el-Beblawi til magten.

Også det strengt islamistiske Nour-parti står til at få ministerposter, rapporterer Egyptens statslige medier.

»Der er ingen indvendinger mod at inkludere medlemmerne af de to partier i regeringen,« siger en talsmand for præsident Adli Mansour ifølge det egyptiske nyhedsbureau MENA.

Hvordan Friheds- og Retfærdighedspartiet reagerer på udsigten til at blive tilbudt i ministerposter i den overgangsregering, der efterfølger Mohamed Morsis, er endnu uklart. Det Muslimske Broderskab har dog hidtil forholdt sig afvisende over for den nye præsidents køreplan, som skal lede frem til et nyt præsident- og parlamentsvalg. Broderskabet ønsker intet andet end Morsi tilbage på magten, efter han i sidste uge blev fjernet af militæret.

Præsident Mansour fremlagde i denne uge sin køreplan for den politiske udvikling i Egypten. Han har fremsat et dekret, som dikterer, at egypterne inden for 210 dage skal til stemmeurnerne for at vælge et nyt parlament og en ny præsident.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip