Ny embedsmand modsiger Troels Lund

Kontorchef Per Hvas fra Skatteministeriet modsiger i Skattesagskommissionen tirsdag forhenværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V) omkring et omstridt notat i Helle Thorning-Schmidts (S) ægtefælle Stephen Kinnocks skattesag.

Notatet blev bestilt dagen efter, at Skat København havde sendt den såkaldte agterskrivelse i sagen. Ministeren ville vide, om afgørelsen kunne ændres.

Troels Lund Poulsen har selv forklaret, at han blot ville sikre sig, at alle andre skatteydere fik samme behandling.

Flere topfolk i Skatteministeriet har forklaret, at de forventede, at Stephen Kinnock ville offentliggøre Skats afgørelse.

Det fik dem til at frygte, at mange skatteydere i situationer lig Kinnocks ville henvende sig for at få skattesager genoptaget, og det var det hensyn, der drev skatteministeren, lød hans egen forklaring.

- Det gør jeg for at sikre mig, at alle får den samme behandling, uanset om man hedder hr. Hansen eller Stephen Kinnock, sagde Troels Lund Poulsen, da han forklarede sig over for Skattesagskommissionen i oktober.

Men Per Hvas erindrer ikke, at han og hans underordnede blev bedt om at forholde sig til muligheden for at ændre i andre sager, forklarer han over for Skattesagskommissionen tirsdag.

- Poul Erik (den medarbejder, der skrev notatet, red.) har ikke fået nogen instrukser fra mig, andet end at vi skal lave et notat, der helt kort beskriver muligheden for at ændre en agterskrivelse, siger Hvas.

- Jeg får indtryk af, at notatet alene handler om ændring til skærpelse. Er det det, I er blevet bedt om at se på, spørger kommissionsmedlem Niels Fenger.

- Ja, lyder Hvas' svar.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip