Ny FCN-formand: Jeg er på bølgelængde med Hjulmand

FC Nordsjælland vil i fremtiden have et nyt, men genkendeligt ansigt på trænerposten, da Kasper Hjulmand bliver cheftræner per 1. januar 2016.

Fodboldklubben siger samtidig farvel til Ólafur Kristjánsson som cheftræner samt assistenten Peter Feher.

Det står klart, efter at FCN's klubejer Allan K. Pedersen tirsdag solgte 97,41 procent af sine aktier til investorgruppen Pathway Group, hvor Tom Vernon er direktør.

Vernon bliver ny bestyrelsesformand i stedet for Allan K. Pedersen, og englænderen er især glad for ansættelsen af Hjulmand.

- Vi var ekstremt heldige med at blive introduceret til Kasper. Vores værdier og fodboldfilosofier var på samme bølgelængde, det var som om, vi havde arbejdet sammen med Kasper i 15 år, siger Vernon.

- Kasper er en af de dygtigste trænere, jeg har mødt, og han er en dygtig talentudvikler.

- Hans resultater taler for sig selv, og Kasper vil være en vigtig person i at skabe resultaterne både på den korte bane, men også på den lange bane, lyder det fra englænderen.

Hjulmand forlod i 2014 FCN efter seks år i klubben, og nu vil han igen være manden på trænerbænken.

- Jeg er overbevist om, at dette er et unikt projekt, som vil betyde enormt meget for hele den nordsjællandske region. Vi skal give talentfulde unge mennesker chancen for at udleve deres drømme, siger Kasper Hjulmand.

- Klubben har altid haft en klar filosofi og tro på talentet, og FCN har et af de bedste akademier i Skandinavien. Det er spændende for mig at kunne hjælpe mange af disse dygtige unge spillere videre ind på førsteholdet.

- Det er samtidig spændende at vende tilbage til den klub, som har betydet utrolig meget for mig, og jeg kan ikke vente med at skulle starte træningen igen med drengene i januar, fortæller Hjulmand.

FCN's første store triumfer kom med pokaltitlerne i 2010 og 2011, begge med finalesejre over FC Midtjylland og med Morten Wieghorst som FCN-træner.

Hjulmand overtog i sommeren 2011 det sportslige ansvar som cheftræner og sikrede FCN DM-guld i 2012 og deltagelse i Champions League. Året efter førte han klubben frem til DM-sølv.

/ritzau/

Dagens Gossip