Ny fejl afsløret under buskapring i Norge

Stadig flere fejl af de norske myndigheders håndtering af en buskapring i mandags dukker op til overfladen.

Helse Førde, som står for driften af alarmcentralen ved Førde Centralsygehus, indrømmer således onsdag, at det ved en fejl var 10 minutter om at varsle norsk politi om, at det havde set en mand med kniv i en bus i Årdal mandag eftermiddag.

Buschaufføren og to passagerer - alle om bord - blev dræbt, da en 30-årig sydsudansk asylansøger angreb med en kniv.

Den første melding om episoden, der blev betegnet som en trafikulykke, blev modtaget på centralen klokken 17.21 mandag eftermiddag.

Klokken 17.40 fik Helse Førde meldingen om, at der var observeret en mand med kniv inde i bussen. Alligevel gik der yderligere 10 minutter, før de sendte beskeden videre til politiet, der var kørt ubevæbnet til stedet, skriver den norske avis Aftenposten.

- Da vi fik meldingen klokken 17.40, skulle vi også havde trykket på "trippelvarslingen". Det betyder, at vi kobler politiet og brandvæsnet på.

- Man trykker på en knap, som automatisk kobler politi og brandvæsnet på i samtalen, siger beredskabschef i Helse Førde Jan Petter Sæbø til Aftenposten.

Helse Førde har allerede indrømmet, at det ved en fejl først varslede brandvæsnet 17.33 og politiet to minutter senere. Altså 12 og 14 minutter efter den første melding.

Norsk politi kom desuden meget sent frem til stedet. Det var således brandmænd, som måtte tage affære og pågribe den 30-årige sydsudaner, mens politiet stadig var på vej mod gerningsstedet.

Alle ambulancer kørte nemlig igennem en tunnel, som, politiet troede, var lukket. De sparede således 37 kilometer på deres vej ved at køre igennem tunnelen.

Mens ambulancerne kørte 52 kilometer fra Lærdal, kom politiet - fra samme by - ud på en strækning, der var 89 kilometer lang.

Politiet måtte bruge en time og 14 minutter på at nå frem til den kaprede bus.

De første ambulancer var på stedet klokken 17.50, mens politiet ankom 59 minutter senere.

/ritzau/NTB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip