Ny fiasko: Manchester City smider sejren væk i Moskva

21/10/2014

Det var som dag og nat for de engelske fodboldmestre Manchester City, da holdet tirsdag aften spillede 2-2 på udebane mod russiske CSKA Moskva.

Efter en resultatmæssigt flot første halvleg smed englænderne det hele væk efter pausen, og City må dermed rejse hjem med kun et point i bagagen.

Manchester City havde kun hentet et point i de to første gruppekampe, så en sejr i Rusland var vigtig. Men den sejr kom ikke, og Champions League-forbandelsen fortsætter dermed for de engelske mestre, der nu kun har to point efter tre kampe.

Fra kampens start så det engelske udehold også ud til at være meget uinspireret, og der skulle gå en halv times spil, før City fik hul på hjemmeholdets solide defensiv.

Angriberen Edin Dzeko stod pludselig helt fri i dybden efter en lang stikning, hvor en russisk forsvarer ophævede offsiden.

Alene mod mål havde bosnieren alle chancer for selv at afslutte, men uselvisk prikkede han bolden videre til sin brandvarme angrebskollega Sergio Agüero, der sikkert gjorde det til 1-0.

Små 10 minutter senere skulle det blive værre for hjemmeholdet. Denne gang var målscorer Agüero i oplæggerens rolle, da hans forfejlede afslutning i stedet blev en god aflevering til James Milner.

Han skulle blot glide bolden det sidste stykke i mål, og pludselig så det meget svært ud for hjemmeholdet, samtidig med at Manchester City begyndte at finde selvtilliden.

Før pausen kunne City-føringen meget vel være blevet større. Udeholdet appellerede både for et straffespark og ramte stolpen, men City måtte nøjes med 2-0-føringen ved pausen.

Anden halvleg var præget af en stor portion engelsk cruise control, men det kostede til gengæld i den anden ende.

Efter lidt over en times spil fik CSKA lagt et godt pres på englændernes forsvar, og pludselig var angriberen Musa fri i feltet. Uselvisk lagde han bolden på tværs til angrebskollega Seydou Doumbia, som sikkert reducerede til 1-2.

Scoringen virkede ikke til at ryste City, men fem minutter før tid skulle englænderne få et endnu større chok.

Seydou Doumbia faldt lidt let i feltet, og dommeren pegede på pletten - straffespark. Det tog midtbanespilleren Nacho sig sikkert af og udlignede til 2-2.

City formåede aldrig at lægge det afgørende pres på hjemmeholdet i slutfasen, og kampen sluttede derfor med en pointdeling.

Med det uafgjorte resultat har Manchester City nu blot to point i gruppe E, inden gruppens to øverstplacerede hold, Roma og Bayern München, mødes senere tirsdag aften.