Ny fidus: Hashen leveres til døren

Samtidig oplever politiet, at kontakten mellem sælger og køber i stigende grad foregår over internettet.

En rundspørge, avisen har foretaget blandt landets politikredse, viser, at det mobile hashhandel gør det svært for politiet at få fingre i sælgere og købere.

»Tidligere lukkede vi 20 hashklubber om året. I år har vi kun lukket to. Salget sker fra biler nu. Hashsælgerne har visitkort, som de deler ud. Køberne ringer til nummeret, og så aftaler man at mødes et sted. Det er meget sværere at få fat i hashhandlerne, når de kører rundt i biler. Vi kan ikke nøjes med at holde øje med en bestemt adresse. Vi skal være der i det øjeblik, at køber og sælger mødes, ellers kan vi ikke se, at de handler,« siger Kim Dyhr Laursen, leder af civilpatruljen hos Fyns Politi.

Antallet af beslaglæggelser har ifølge Rigspolitiet de seneste år ligget stabilt på cirka 9.000 mod tidligere cirka 5.500 og selv om der bruges en del ressourcer på at komme handelen til livs, lykkes det ikke.

»Hash er kommet for at blive. Vi er meget naive i politiet, hvis vi tror, at hashhandelen kan udryddes i Danmark,« siger Jacob Olsen, politikommissær i Midt- og Vestsjællands Politi.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip