Ny forskning afslører, det er meget mere komplekst end hidtil antaget: Sådan øges kvinders lyst til sex

Data fra 3.302 kvinder på vej ind i overgangsalderen danner baggrund for helt ny og overraskende forskning om kvinders lyst til sex, skriver Daily Mail.

Lysten til sex er nemlig ikke udelukkende hormonelt bestemt. Også faktorer som tilfredshed med ens parforhold, arbejde og så videre spiller en stor rolle. Og også naturligt forekommende testosteron i æggestokkene spiller en rolle, har forskere fra Michigan kunne fastslå ud fra datamaterialet.

- Mens niveauer af testosteron og andre reproduktive hormoner er forbundet tæt til kvinders følelser og lyst til sex, så tyder vores store undersøgelse på, at psykosociale faktorer påvirker mange aspekter af den seksualiteten, siger John Randolph fra University of Michigan Medical School, der stod bag undersøgelsen, som er offentliggjort i Endocrine Society Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

- En kvindes følelsesmæssige trivsel og kvaliteten af hendes parforhold er uhyre vigtige bidragydere til et sundt sexliv, siger han.

Deltagerne i undersøgelsen blev spurgt om deres lyst til sex og seksuelle aktivitet. Og de fik også målt hormonelle niveauer og blodtryk.

Og ganske overraskende for forskerne, så kunne man konkludere, at kvinder med mere naturligt testosteron i æggestokkene, har mere lyst til sex.

Kvinder med en følelse af at være glade for livet, havde også mere lyst til sex.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip