Ny forskning: Børn med kontrollerende forældre vokser op og bliver ondere

Er du en af de forældre, der opdrager dine børn efter devisen om, at disciplin og kontrol er vejen frem, hvis man vil have succesfulde unge mennesker ud i sidste ende?

Et nyt amerikansk studie viser, at grænsen er hårfin, for hvis forældre er alt for kontrollerende overfor deres børn, kan børnene ende med at blive alt andet end rare at være sammen med som voksne.

Forældre, der benytter sig af manipulation og skyld, risikerer nemlig at gøre deres børn til hidsige og hensynsløse voksne, lyder konklusionen, som de to forskere fra University of Vermont i Burlington, Jamie L Abaied og Caitlin R. Wagner står bag.

Læs ogsåNy banebrydende forskning: Cykelhjelme gør cyklister mere farlige

Jamie L Abaied og Caitlin R. Wagner har studeret over 180 collegestuderendes svedniveau, mens de fortalte om smertefulde begivenheder i deres liv. Jo mere de svedte, jo mere kede af det var de studerende. Det viste sig, at de studerende med et højt svedniveau havde mere tendens til at være agressive og lange ud efter andre. Modsat forholdt det sig med dem, der ikke svedte nævneværdigt.

Forskerne sammenholdt disse fund med hvor kontrollerende, de studerendes forældre havde været ifølge børnene. Og her blev det tydeligt, at kontrollerende og manipulerende forældre skaber mere hidsige og hensynsløse børn, når de bliver voksne. 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip