Ny forskning: Børn vil have forældre til at STOPPE med at dele billeder af dem

Alle ved, at det er svært at vriste mobil og tablets fra børn og unge, som helt opslugt af de elektroniske dimser snildt kan bruge utallige timer dagligt på at spille og chatte med vennerne.

Men det er ikke kun børn og unge, der lader sig rive med af sociale medier og glor for længe ned i skærmen. Det skriver Independent.

Forskere fra University of Michigan i USA har talt med en række børn og unge i alderen 10 til 17 år fra i alt 249 familier, og resultatet af undersøgelsen er ganske tankevækkende.

For det første siger børnene, at de ikke har lyst til, at deres forældre deler billeder og oplysninger om dem uden deres samtykke.

- Dobbelt så mange børn som forældre udtrykte bekymring i forhold til, at familiemedlemmer deler for mange private oplysninger om dem på Facebook og andre sociale medier, uden at de har dem givet lov, fortæller professor Sarita Schoenebeck, som står bag undersøgelsen, til Independent.

- Mange børn sagde, at de finder indholdet pinligt og føler sig frustreret, når deres forældre bliver ved med at gøre det, tilføjer hun.

For lidt tilstedeværelse
Derudover forklarede børnene, at de godt kunne tænke sig, at deres forældre er mere nærværende i hverdagen, at de bruger tablets og telefoner lidt mindre og holder op med at kigge ned i skærmen under samtaler og i sociale stunder.

Børnene gav samtidig udtryk for et ønske om, at deres forældre stopper med at bruge deres mobil, mens de kører bil eller holder stille ved rødt lys. De frygter simpelthen, at der kan ske en ulykke.

Forskerne spurgte ind til forældrenes mobilvaner og ville samtidig vide, hvilke regler børnene ville indføre, hvis de frit kunne bestemme.

Børnene var enige om, at forældrene bør stå for at lave overordnede regler om telefon- og tabletbrug for at beskytte dem, men de mener samtidig, at børn selv bør kunne træffe valg - som for eksempel ikke at optræde på deres forældres sociale profiler. 

De ønsker desuden, at forældrene stopper med at bruge deres telefon under aftensmaden, når familien er samlet om bordet.

Forældre bør generelt følge deres egne regler, lød det logiske ønske fra børnene.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip