Ny forskning: Derfor skal du drikke to øl om dagen

Den skønne fornemmelse af en iskold øl på en varm sommerdag slår de fleste gode ting i livet - og nu mener forskere endda, at der er god grund til at skåle lidt oftere.

Forskere fra Mediterranean Neurological Institute i Pozzilli har fundet frem til, at folk med fordel kan drikke omkring 0,7 liter øl om dagen. Den mængde kan nemlig nedbringe risikoen for hjerteproblemer med omkring 25 procent, viser deres studie.

Forskningen er offentliggjort i tidsskriftet Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases, og forskerne er kommet frem til den opsigtsvækkende konklusion ved at nærstudere 150 tidligere undersøgelser på området, skriver Independent.

Forskerne mener ikke, at det skader helbredet at indtage to øl dagligt á 33 cl, som er størrelsen på en almindelig dåseøl. Det beskytter til gengæld mod hjerteanfald på samme måde som rødvin, fordi øl øger mængden af godt kolesterol i kroppen, hvilket reducerer risikoen for hjerterelaterede sygdomme.

Læs også: Verdens bedste nyhed: Øl giver dig et længere liv

De fleste kvinder kan drikke én dåseøl om dagen, mens mænd kan drikke to, uden at det øger deres risiko for at udvikle kræft, demens og andre almindelige sygdomme, lyder konklusionen i studiet.

- Medmindre de allerede er i risikogruppen for alkohol-relaterede kræftformer eller alkoholisme, så er der ingen grund til at opfordre sunde voksne, som allerede drikker lidt eller moderat, til at stoppe helt, skriver forskerne og understreger samtidig, at et højt alkoholforbrug er dybt skadeligt og et stort samfundsproblem.

Lektor Annie Britton fra University College London siger til Independent, at man skal tolke forskningen med forsigtighed. Hun mener, at de gavnlige effekter af øl for helbredet kan være overvurderet.

Det er dog ikke første gang, at øl bliver kædet sammen med sundhed. Dagens.dk har tidligere skevet om de sundhedsfremmende effekter af øl her, her og her.

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip