Ny forskning: Dine bryster ældes hurtigst

Det er desværre et faktum, at kvinders bryster er den del af kroppen, der først ældes. Det vil sige, at de bliver løsere i vævet og rynkede flere år, før alderen kan spores andre steder på kroppen.

Det konkluderer forskere fra University of California, Los Angeles, skriver Dailymail.co.uk.

- Rask brystvæv er omkring to eller tre år ældre end resten af kvindens krop, siger Steve Horvath, professor i human genetik ved UCLA Fielding School of Public Health, til Dailymail.co.uk.

Se det store bryst-tema på Q.dk - en hyldest til attributterne

Svært at finde en målemetode

For at nå frem til dette resultat undersøgte forskerne næsten 8000 prøver af 51 forskellige slags menneskeligt væv fra kroppen.

De brugte en helt særlig metode kaldet methylering for at kunne måle kroppens aldring, og den var vanskelig at finde frem til. 

- For at kunne bekæmpe aldring har vi først brug for en objektiv metode til at måle den. At finde et sæt biomarkører, som kan bruges på hele kroppen har været en fire år lang udfordring, siger Steve Horvath.

Alle dele af kroppen blev målt

Forskerholdet fandt til sidst frem til metoden, hvor de kunne måle kroppens biologiske alder og derefter sammenligne den med den kronologiske alder.

- Min tilgang var i virkeligheden at sammenligne æbler og appelsiner eller i dette tilfælde meget forskellige dele af kroppen: hjernen, hjertet, lunger, lever, nyrer og brusk, siger han.

Vejen til at holde os unge og raske

Det, der overraskede ham, var, at i de fleste tilfælde var der en næsten nøjagtig sammenhæng mellem den biologiske og den kronologiske alder.

Men netop med brysterne var aldringsprocessen, det vil sige celledelingen, altså et par år foran. Det mener han bl.a. kan forklare, at det er det sted, kvinder hyppigst får kræft.

Forskerholdet håber på, at deres nye resultater kan lede til, at man i fremtiden kan nulstille eller sænke cellernes aldringsprocesser og dermed holde os unge længere.

Sådan spiser du dig til fastere bryster. Se hvordan på Femina.dk

Lisbeth Madsen, NewsDesk, Aller Media

Dagens Gossip