Ny forskning: Fem kopper kaffe om dagen er godt for helbredet

De fleste af os kaffedrikkere kender til dilemmaet og de utallige øjeblikke, hvor vi på arbejdspladsen eller hjemme i køkkenet sender et smånervøst blik hen på kaffemaskinen- eller automaten.

I sådanne øjeblik kan vores indre stemme finde på at stille følgende spørgsmål: 'Er det mon sundt for mig, hvis jeg snupper endnu en kop af den sorte suppe?'

Svaret er ja, hvis man skal tro en række nye forskningsresultater fra Harvard University Chan School of Public Health.

På det amerikanske universitet har forskere fundet frem til, at op til fem kopper af den opkvikkende drik om dagen er godt for dig og dit kaffetrængende korpus.

Ifølge Gawker vil din krop faktisk takke dig, hvis du ikke nøjes med 1-2 kopper mokka om dagen, men derimod sætter kaffemaskinen på overarbejde og slubrer tre-fem kaffekopper i dig.

Læs også: Ny forskning: Har du mælk i kaffen, så er du flinkere og mere godhjertet

De tre-fem kopper kaffe gør, at man har 15 procent mindre risiko for at dø tidligt af diabetes, hjertesygdomme, selvmord eller Parkinsons.

Forskerne har indsamlet deres data fra 300.000 sygeplejersker og ansatte i det amerikanske sundhedsvæsen. Materialet er indsamlet over en periode på 30 år.

Flere årtiers forskning på området har samtidig påvist flere sundhedsmæssige fordele ved kaffe, da det blandet andet står klart, at kaffe er med til at formindske risikoen for hjerteanfald og type 2-diabetes.

Den bitre drik er samtidig med til at forbedre vores kognitive funktioner.

De amerikanske forskerne er dog stadig tørstige efter flere gode svar.

- Vi er ikke helt sikre på, hvorfor kaffe har alle disse fordele. Kaffebønnen er 'loaded' med mange forskellige slags næringsstoffer og fytokemikalier. Mit gæt er, at de arbejder sammen og på den måde får disse fordele, siger Walter Willet fra Harvard University. 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip