Ny forskning: Har du mælk i kaffen, så er du flinkere og mere godhjertet

Hvordan foretrækker du din mokka? Svaret på dét spørgsmål afslører ikke så lidt om din personlighed, hvis man skal tro en gruppe østrigske forskere.

Psykologerne Christina Sagioglou og Tobias Greitemeyer fra Universität Innsbruck har spurgt 500 landsmænd om deres kaffevaner, og ifølge undersøgelsen er folk med hang til stærk og sort mokka  mere tilbøjelige til at have psykopatiske tendenser.

De folk, der foretrækker bitre smage - som man blandt andet får ved at slubre sort kaffe i sig - er mere tilbøjelige til at udvise tegn på psykopati, narcissisme og sadisme, lyder det fra de to psykologer fra bjerglandet.

Deltagerne i undersøgelsen blev på en skala fra 1 til 6 bedt om at vurdere, hvorvidt de foretrak sødt, surt, salt eller bitter smag i mad og drikke.

Læs også: Kvinde ringer til alarmcentralen, da hun lægger mærke til sin kollegas mystiske adfærd

Resultaterne blev sammenlangt med flere personlighedstests, og her kiggede forskerne blandt andet på deltagernes tilbøjelighed til at blive aggressive ved at bede dem svare på en række udsagn som 'hvis jeg bliver provokeret nok, så kan jeg finde på at slå folk'.

Bagefter skulle kaffedrikkerne placere deres svar på samme skala ved at svare på spørgsmål som 'jeg nyder at plage folk' og 'jeg afspiller af og til mine yndlingsscener fra voldsfilm', og sådan fandt de østrigske forskere frem til deres resultater.

Hvor resultaterne altså er dårligt nyt for dem af os, der foretrækker kaffe sort som natten selv, så kan man godt glæde sig over det østrigske projekt, hvis man ofte hælder mælk i den populære og opkvikkende drik.

Folk med smag for at kombinere mælk og kaffe er tilbøjelige til at have 'behagelige' tendenser såsom venlighed, sympati og samarbejdsvilje, lyder det fra Østrig.

Ifølge IFLScience skal dog være varsom med at drage de helt store kaffe-konklusioner på baggrund af forskningsprojektet, da forskerne blandt andet ikke har kunne påvise en klar sammenhæng mellem 'psykopatiske tendenser' og en kærlighed for bitre smage. 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip