Ny forskning: Smør er ikke så usundt for dig alligevel

Du skal undgå for meget smør og for tyk mælk. Et råd, som faktisk stammer fra England og helt tilbage til 1983, hvor man ville bremse antallet af hjertesygdomme. Problemet var bare, siger ny forskning, at det råd ikke var baseret på solid forskning, fortæller Daily Mail.

Det var første gang, der blev indført guidelines til kosten, da en femtedel af denne i England bestod af mættet fedt fra smør, ost, fed mælk og fedt kød. Forskere har genskabt det forsøg, som de gamle guidelines var baseret på i 1983, og de fandt ud af, at der ingen sammenhæng var mellem alvorlige hjertesygdomme og indtagelsen af fedtholdig mad - men altså kun i sammenhængen mellem mættet fedt.

Læs også: 13 fantastiske ting, du kan bruge vidundermidlet kokosolie til

Professor Iain Broom fra Robert Gordon University i Aberdeen siger, at der nu er flere og flere beviser mod fedtfattig mad til bekæmpelse af hjertesygdomme. Folk har fået at vide, at de skal spise fedtfattig mad, men indtager al for meget sukker og kulhydrater.

- Regeringer i USA og England ødelagde næsten mejeribranchen ved at påstå, at indtagelsen af smør, ost og fed mælk øgede risikoen for hjertekarsygdomme, når det modsatte er rigtigt,- fortæller han.

Læs også: Hun skærer i brødet - hvad hun afslører indeni, er helt fantastisk

En artikel i lægeskriftet BMJ Journal Open Heart slog i 2013 fast, at kostrådene fra 1983 aldrig skulle have været introduceret. Men forskere har siden kritiseret resultatet, da rådene trods alt har mindsket forekomsten af dødelige hjertesygdomme.

Du kan herunder se et indslag om forholdet mellem hjertesygdomme og mad med mættet fedt.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip