Ny forskning: Spis løs en dag om ugen og tab dig mere

Hvis du lader dig selv spise chokolade eller andre usunde syndere en dag om ugen, så taber du dig lettere.

Det mener hollandske og portugisiske forskere ifølge Daily Mail.

Deres forskning peger på, at folk på slankekur har lettere ved at modstå fristelser resten af tiden, hvis de planlægger en dag, hvor de gerne må være slemme.

Læs mere: Ny absurd slankekur: Kig direkte på solen

Det skulle efter sigende styrke selvkontrollen, samtidig med, at det får slankekuren til at virke mere tiltalende.

Forskerne har lavet tre undersøgelser. I den første lod 59 mænd og kvinder som om, de var på slankekur. Halvdelen forestillede sig, de var på en traditionel kur, mens de andre have en enkelt ‘snyde-dag’ om ugen.

Sidst i forløbet skulle deltagerne forestille sig at gå forbi slikhylderne i supermarkedet, når de var sultne og overveje, hvordan de kunne modstå fristelsen.

De, der havde haft en ‘snyde-dag’, kunne finde på flest strategier.

Læs mere: Silas Holst på bizar slankekur

I undersøgelse nummer to fulgte forskerne vægt, humør og viljestyrke blandt 36 mænd og kvinder, som var på slankekur i to uger.

Halvdelen skulle følge en streng diæt med 1.500 kalorier om dagen. De andre fik besked på at spise 1.300 kalorier om dagen - undtagen søndag, hvor de skulle spise 2.700 kalorier.

Deltagerne med strenge diæters selvkontrol blev svækket, mens de på den anden kur forblev viljestærke, glade og motiverede - samtidig med, at de tabte sig lige så meget som de andre.

Den sidste undersøgelse viste, at teorien umiddelbart kunne overføres i forhold til andre mål. For eksempel at spare penge sammen. Også her havde den jævnlige eftergivenhed en positiv effekt. 

 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip