Ny forskning: Træning gør os tykkere

Skrevet af Kirstine Petersen

02/04/2015

Mest læste i dag

Australske forskere har spurgt 1.000 mennesker, om de har opnået deres ønskede vægttab med deres træning.

- Nej jeg har ikke, svarede 53 procent af de adspurgte i forskningsforsøget.

De havde ikke opnåede det ønskede vægttab trods intens træning.

Læs også: Han har tabt 122 kg, men at optage denne video er det hårdeste, han nogensinde har gjort

Da forskerne begyndte at kradse lidt dybere for at finde årsagen, viste det sig, at det skyldes en, vil nogen mene, smule pinlig grund:

Mange af os har det med at “belønne” os selv med usund mad, junk food, usunde drikkevarer og deslige, lige så snart vi træder ud af træningsskoene.

Vægttabs- og sundhedsinstituttet, som forskerene tilhørte, konkluderer, at den største faktor, der havde indflydelse på den manglende ønskede effekt af træningen, var, at der var et direkte link mellem hård træning og behovet for at “belønne” sig selv efter træningen.

Læs også: Han havde prøvet alt, lige indtil han gjorde en tilfældig opdagelse

De, der udelukkende trænede for at tabe sig, ville droppe en eventuel slankediæt til fordel for “belønnningen”. 53 procent indrømmede, at de spiste mere, end normalt,når de havde trænet. 43 procent svarede, at deres belønningen bestod af noget sukkerholdigt til den søde tand.

Især kvinderne har en tendens til at veje en hæsblæsende crossfit-holdtime op med et stykke gulerodskage eller lignende. . .

Læs også: Drop slankekuren i første omgang: Overvægt sidder mellem ørene

Man kan altså godt bliver i bedre form – men bliver tykkere af at træne, hvis man følger ovenstående mønster. Kondition og vægttab er med andre ord to vidt forskellige ting, understreger eksperterne.

Vi føler os lidt trufne her på redaktionen. Hvad med dig?

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: