Ny forsvarsstruktur skal forhindre skandaler

Derfor har SF sammen med de øvrige regeringspartier og Enhedslisten nu lavet en aftale om en omstrukturering af forsvaret, der åbner op for en nedlægning af Forsvarskommandoen.

»Det er helt afgørende, at vi sikrer en stærkere demokratisk kontrol med det danske forsvar, og jeg tror på, at vi kan gøre det ved at lægge Forsvarskommandoen sammen med Forsvarsministeriet, så vi får en enhed i toppen af det danske forsvar i stedet for at have en flerleddet størrelse, som vi har i dag,« siger SFs politiske ordfører, Jonas Dahl (SF).

Med en sammenlægning af Forsvarskommandoen og Forsvarsministeriet vil der ifølge Jonas Dahl ikke opstå tvivl om, hvor aben skal sendes hen, hvis der skulle opstå problemer.

»Forsvarsministeren er den øverste ansvarlige, og det er ministeren, der i sidste ende skal stilles til ansvar for det, der foregår indenfor forsvarets rækker,« siger forsvarsordføreren.

»Der har været alt for mange skandaler i det danske forsvar i de senere år. Derfor er der behov for en opstramning, som jeg tror, vi er lykkedes med at komme igennem med,« fortsætter han.

SFeren deler ikke Hovedorganisationen af Officerer i Danmarks (HOD) frygt for, at en nedlæggelse af Forsvarskommandoen vil gøre liver mere usikkert for de udsendte danske soldater.

»Jeg tror ikke, det gør en forskel, om forsvarschefen sidder i Vedbæk, på Holmen eller inde på Slotsholmen. Det afgørende er, at det stadig er forsvarschefen, som har det øverste ansvar for det danske forsvar, men at det i sidste ende er politikerne, der træffer beslutningerne i forhold til forsvaret. Derfor er det også afgørende, at det politiske ansvar bliver præciseret klart lige nu,« siger Jonas Dahl.

Dagens Gossip