Ny Giro-rute indbyder til Giro-Tour-drama

06/10/2014

Arrangørerne af næste års Giro d'Italia har lyttet til, at både Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) og Vincenzo Nibali (Astana) har talt om at forsøge at vinde både det store italienske etapeløb og Tour de France.

Da italienerne mandag præsenterede ruten til næste års Giro d'Italia, så publikum i Palazzo del Ghiaccio i Milano en rute, der er knap så udfordrende som de seneste års udgaver af løbet.

Da Nairo Quintana (Movistar) vandt løbet i 2014 var der seks store bjergetaper. I 2015 er der fem. Rytterne vil også møde syv etaper med lidt færre udfordringer i kuperet terræn, syv flade etaper, en enkeltstart på næsten 60 kilometer og en holdtidskørsel.

- Vi har gjort en indsats for at give rytterne tid til at komme sig, så det kan lade sig gøre at køre både Giroen og Touren, siger løbsdirektør Mauro Vegni.

Han og organisationen bag løbet, RCS, har i forhold til tidligere også arbejdet for at reducere mængden af lange transporttider mellem etaperne.

Alberto Contador, som i år vandt Vuelta a Espana, og tidligere har vundet både Tour de France og Giro d'Italia, var til stede i Milano. Også han bemærkede, at ruten lægger op til et løb, der bliver lettere end han før har set.

- Enkeltstarten er lidt atypisk for Giroen. Der er ikke for mange komplicerede bjergpas med meget stejle ramper. Den er varieret og nok mindre hård end tidligere, siger rytteren fra Tinkoff-Saxo.

Alberto Contador styrtede og udgik af dette års Tour de France, men han vandt efterfølgende Vuelta a España i september.

Næste år vil han gøre alvor af at forsøge at gå efter en "double" med både Giro d'Italia fra 9. til 31. maj, og så Tour de France, der begynder fem uger efter, at det italienske etapeløb er slut.

- Det italienske publikum har bedt mig komme tilbage. Og så ser jeg frem til at få en ny udfordring i min karriere, når jeg lige fra sæsonens første dag forbereder mig på at køre både Giro d'Italia og Tour de France. Jeg ved, det bliver hårdt, men jeg vil gøre forsøget, siger han

Sidste rytter, som vandt både Giro d'Italia og Tour de France, var Marco Pantani i 1998.