Ny IHF-kurs åbner danske muligheder for værtskab

Frem mod de olympiske lege i Rio de Janeiro i sommeren 2016 har Det Internationale Håndboldforbund, IHF, ændret på den vurdering, der afgør, hvilke lande der tildeles værtskabet for de tre OL-kvalifikationsrunder.

Og den beslutning hilses velkommen hos formand i Dansk Håndbold Forbund (DHF), Per Bertelsen.

- Hvor man tidligere primært vægtede en geografisk fordeling af hensyn til udbredelsen af håndboldsporten, har IHF nu meddelt, at man også vil lade overvejelser om arrangementsmæssig kvalitet og tilskuerinteresse spille ind, når beslutningen skal tages.

- Og det synes jeg er særdeles positivt, siger Per Bertelsen til forbundets hjemmeside.

Terminen for at søge om værtskab for OL-kvalifikationen for såvel mænd som kvinder er rykket frem til på mandag, og DHF undersøger i øjeblikket, hvordan forbundet står i den forbindelse.

- Der er en lang række hensyn, der skal tages, før man ansøger om den slags. Og den proces er vi lige nu i gang med at afdække. Så vi kan først melde noget endeligt ud, når vi når hen til deadline, siger Per Bertelsen.

Når IHF har fået samtlige ansøgninger, træffer verdensforbundet en hurtig beslutning, idet IHF sandsynligvis melder spillestederne ud allerede fredag 19. december.

Ud over Brasilien, der som OL-vært er selvskrevet deltager ved legene, er verdensmesteren i lighed med de kontinentale mestre i Afrika, Asien, Europa og Pan-Amerika sikret en OL-billet.

De øvrige seks OL-pladser afgøres ved, at 12 hold for henholdsvis mænd og kvinder spiller i tre kvalifikationspuljer, hvorfra nummer et og to kommer til Rio.

Kvinderne spiller disse kvalifikationspuljer i weekenden 18.-20. marts 2016, mens herrerne spiller i weekenden 8.-10. april.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip