Ny islamisk militærkoalition skal bekæmpe terror

Saudi-Arabien og 33 andre lande har dannet en ny militærkoalition, der skal bekæmpe terrorisme.

Det oplyser SPA, det statslige saudiarabiske nyhedsbureau, sent mandag ifølge Reuters.

Blandt landene er foruden Saudi-Arabien også Tyrkiet, Egypten, Pakistan og Forenede Arabiske Emirater.

Dertil kommer en lang række andre lande, som alle har det tilfælles, at de er mere eller mindre funderet på islam.

- Landene, som er nævnt, har besluttet af danne en militær alliance med Saudi-Arabien i spidsen, som skal bekæmpe terrorisme. Den får et fælles kommandocenter i Riyadh (Saudi-Arabiens hovedstad, red.), som skal koordinere og støtte militære operationer, hedder det i en udtalelse.

Årsagen til dannelsen af den nye koalition skyldes "en pligt til at beskytte den islamiske nation fra terrorgruppernes ondskab - uanset hvilken sekt eller navn de har," hedder det videre.

Især USA har åbent talt om, at staterne i Den Arabiske Golf burde gøre mere for at bekæmpe terrorgrupper som eksempelvis Islamisk Stat i Irak og Syrien.

Saudi-Arabiens kronprins og forsvarsminister, Mohammed bin Salman, siger på et sjældent pressemøde, at den nye koalition vil koordinere bekæmpelsen af terror i Irak, Syrien, Egypten og Afghanistan med andre stormagter, der i forvejen er i landene.

Men han gav intet indblik i, hvordan det konkrete samarbejde vil komme til at foregå.

- Der vil være et internationalt samarbejde med store magter og internationale organisationer i forhold til indsatsen i Syrien og Irak. Vi kan ikke gennemføre disse operationer uden koordinering med det internationale samfund, siger han ifølge Reuters.

Iran, et af Mellemøstens største lande, er ikke med i koalitionen. Landet, der er altovervejende shiamuslimsk, strides med Saudi-Arabien, der beskylder Iran for at støtte oprøret i Yemen. Et oprør, som Saudi-Arabien forsøger at nedkæmpe.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip