Ny italiensk premierminister: Vi har brug for vækst

Den 46-årige Letta vil i den kommende tid besøge en række af sine europæiske kolleger i et forsøg på at skabe en mere vækstorienteret politik på EU-niveau, siger han ifølge Reuters i talen.

»Vi vil dø af finanspolitisk konsolidering alene, vækstpolitikker kan ikke vente længere,« siger Letta og understreger, at landet forsat befinder sig i en »alvorlig« situation efter mere end et årti med økonomisk stagnation.

Ifølge premierministeren vil han i den kommende uge besøge ledere i Bruxelles, Paris og Berlin for at diskutere den italienske økonomis fremtid og dens tilknytning til EUs økonomiske strategi. For der er brug for et stærkt Europa, understreger han.

»Europa befinder sig i en legitimitetskrise og (...) skal igen blive motoren for vedvarende vækst,« siger Letta, der har gjort det til en af sine vigtigste opgaver at vende den europæiske sparepolitik.

I sin tale slår Letta også fast, at hans nye regerings første initiativ bliver at skære i de ministres løn, der også er medlemmer af parlamentet og derfor kan modtage dobbelt løn.

Tiltaget kommer som følge af vrede over de italienske politikeres frynsegoder under de vanskelige tider for landes økonomi.

Den ny regering, der netop er blevet præsenteret, favner både centrumvenstrepolitikere og højrefløjspolitikere. Blandt andre tidligere premierminister Silvio Berlusconis protegé i højrefløjspartiet PDL, Angelico Alfano, skal bestride posten som landets indenrigsminister.

Dagens Gossip