Ny kæmpe eksplosion i USA - over 100 kvæstede

Op til 70 mennesker frygtes at have mistet livet, efter at en gødningsfabrik onsdag aften lokal tid eksploderede i den amerikanske delstat Texas. Det rapporterer CNN.

Adskillige meldes såret under eksplosionen, som fandt sted i den lille by West, der har omkring 2700 indbyggere.

Umiddelbart efter eksplosionen lød det fra den lokale tv-station KWTX, at mindst 60 mennesker havde mistet livet. Men chefen for redningsarbejdet, George Smith, siger nu, at op til 70 mennesker kan have mistet livet.

- Det er et groft skøn. Vi har fået de informationer fra brandfolkene, men vi ved ikke noget endnu, siger han ifølge CNN.

Foreløbig kender han til to redningsarbejdere, som er dræbt. Heller ikke den lokale borgmester i West, Tommy Muska, kender det præcise dødstal.

Eksplosionen opstod tilsyneladende, da der gik ild i en tank på fabrikken, skriver KWTX. Branden spredte sig til resten af bygningen, hvilket resulterede i det voldsomme brag.

Flere bygninger i nærheden, heriblandt et plejehjem, er også blevet ødelagt, oplyser myndighederne ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Jeg har aldrig set noget lignende. Det ligner en krigszone, lyder det fra en lokal politimand på stedet til Reuters.

En talsmand for politiet siger, at plejehjemmet kollapsede som følge af eksplosionen, og at der kan være folk fanget inde i bygningen.

Mange af de sårede er kørt til behandling på et lokalt hospital, og nogle har mistet meget blod, skriver Reuters.

Redningsarbejdere har ifølge tv-stationen KWTX trukket sig tilbage fra gødningsfabrikken, da der er frygt for endnu en eksplosion. Desuden er flere mennesker blevet evakueret fra byen, rapporterer CNN.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip