Ny kæmpe investering i danske veje og broer

Det drejer sig blandt andet om en tre kilometer lang stikbane fra Lindholm til Aalborg Lufthavn, som skal bidrage til et generelt løft af den kollektive trafik i Aalborg-området.

Alene i 2013 har partierne bag forliget, der tæller alle undtagen Enhedslisten, afsat 3,5 milliarder kroner. Det erfarer Berlingske Nyhedsbureau.

Udgifterne til starten på renoveringen af den nye Storstrømsbro er inkluderet i de 3,5 milliarder kroner, der blandt andet også skal gå til en ny fjordforbindelse over Roskilde Fjord ved Frederikssund.

»Der etableres en ny fjordforbindelse ved Frederikssund, som finansieres dels ved brugerbetaling på den nye fjordforbindelse, dels ved hjælp af et statsligt bidrag inden for en ramme af 425 millioner kroner. Forbindelsen etableres som en sydlig højbro,« fremgår det af aftalen, som Berlingske Nyhedsbureau er kommet i besiddelse af.

Derudover bliver der afsat 1,5 milliarder kroner til en forstærket indsats for at mindske trængslen på vejene.

»Med aftalen prioriteres en målrettet udbygning og forbedring af kapaciteten på nogle af de mest trafikerede vejstrækninger i Danmark,« lyder i aftalen.

I forbindelse med beslutningen om at lave en ny Storstrømsbro og Femern Bælt-forbindelsen bliver jernbanestrækningen mellem Ringsted og Rødbyhavn udbygget, så persontog kan køre 200 kilometer i timen. Og der skal etableres en ny dobbeltsporet bor over Masnedsund.

Detaljerne i forliget bliver fremlagt klokken 10 torsdag formiddag.

Dagens Gossip