Ny køreledning fældet af sne: Store togforsinkelser i hele landet

Skrevet af admin

22/11/2015

Mest læste i dag

En køreledning på kørestrækningen øst for Odense er faldet ned under vægten fra nyfalden sne. Tidligere faldt en køreledning på strækningen mellem Borup og Viby Sjælland.

Det oplyser DSB.

Begge steder er strækningerne derfor reduceret til et spor, hvor togtrafik i begge retninger skal passere. Derfor må passagerer i hele landet indstille sig på forsinkelser på mellem en til to timer.

Begge strækninger ligger på ruten, der forbinder København med Odense og Jylland.

Mens Banedanmark arbejder på at reparere ledningen ved Viby Sjælland og Borup, kan der kun køres på ét spor på strækningen, og der kan kun køres med dieseltog.

- Vi er i fuld gang med at reparere ledningen og få den hængt op igen. Men det er desværre en lidt stor køreledning, så det vil tage en stor del af dagen (søndag, red.) at få den op igen, siger trafikdirektør Peter Svendsen, Banedanmark.

For at lette trafikken på det ene spor, der er tilgængeligt mellem Viby Sjælland og Borup, vil nogle regionaltog være aflyst søndag.

Natten til søndag blev et tog fanget mellem den nedfaldne køreledning og nogle træer, og cirka 100 af DSB's kunder har derfor tilbragt seks timer i toget mellem stationerne i Borup og Viby Sjælland.

- Toget kunne hverken komme frem eller tilbage. Der har ikke været fare på færde, men vi har måttet vente på, at Banedanmark kunne arbejde sig ind til toget. Det tog seks timer, siger Tony Bispeskov.

- De meldinger, jeg har fået fra toget, er, at kunderne har taget det fint, siger han.

Ifølge Banedanmark har problemer med væltede træer også ramt den sjællandske bane Lille Syd mellem Roskilde, Køge og Næstved. Her har morgentrafikken været indstillet og kunne først genoptages klokken 10, oplyser Peter Svendsen.

Også S-togene har været generet af den tunge sne. Derfor kører alle linjer søndag med 20-minutters drift, bortset fra linje B, der kun kører hver halve time.

Linje B kan ikke køre mellem Hareskov og Farum. Her arbejder DSB på at få indsat togbusser, oplyser Peter Svendsen.

DSB opfordrer alle kunder til at konsultere rejseplanen enten på internettet eller på telefonen.

/ritzau/