Ny kørerrokade kan åbne for Magnussens formel 1-drøm

- Vi vil have pladsen ved siden af Sebastian Vettel besat så stærkt som muligt, og vi er i den heldige situation, at vores søster-team Toro Rosso har to unge talentfulde kørere i Daniel Ricciardo og Jean-Eric Vergne, sagde Red Bull-teamchef Christian Horner fredag på Silverstone.

Men hårdnakkede rygter i paddocken udpeger et helt tredje navn som favorit til Red Bull-sædet: Kimi Raikkonen, der nu i to år har leveret små mirakler for det økonomisk pressede Lotus-team.

Et skifte til Red Bull ville være en naturlig udvikling for den finske eks-verdensmester.

- Kimi Raikkonens kontrakt udløber, bekræftede Lotus-chef Eric Boullier torsdag overfor sporten.dk.

- Jeg er klar over, at Red Bull vil have fat i ham, men vi vil også gerne beholde ham. Og jeg synes, vi har stærke kort på hånden: Hos os ved Kimi Raikkonen, hvad han har, hos Red Bull ved han ikke, hvad han får.

Direkte adspurgt indrømmer Christian Horner, at Kimi Raikkonen kan blive Sebastian Vettels nye teamkammerat.

- Det ville da være dumt ikke at kikke på Kimi Raikkonen, siger Red Bull-chefen.

Hos Ferrari kan der også komme et ledigt sæde. Felipe Massa har efter en god afslutning på 2012 kørt ind i en ny formkrise.

I de seneste to løb i Monaco og Canada har han smadret tre biler, og brasilianeren fortsatte fredag sin destruktive kørsel med en ny smadret Ferrari under træningen til det Britiske Grand Prix på Silverstone.

Mark Webber har været i kontrakt med Ferrari, men med australierens beslutning om at skifte til sportsvogns-racing er han ude af billedet.

Herefter er kørere som Nico Hülkenberg (i år hos Sauber), Paul di Resta, Adrian Sutil (begge hos Force India) og Jules Bianchi (Marussia) blevet potentielle Ferrari-kørere for 2014.

Den store kører-rokade kan åbne en plads for Kevin Magnussen i formel 1-feltet 2014.

Han har en juniorkører-kontrakt med McLaren, men her synes Jenson Button og Sergio Perez at sidde sikkert i deres sæder.

Til gengæld kan en udskiftning af Felipe Massa betyde, at der kommer en ledig plads længere nede i feltet, og specielt Force India synes at være en mulighed for danskeren.

Teamet arbejder i forvejen sammen med McLaren, og samarbejdet kan blive udbygget ved, at det engelske team sætter den unge dansker ’i lære' hos Force India.

Dagens Gossip