Ny kunstrekord: Her det dyreste Warhol-maleri

Det sidste af fire værker i en serie, hvor Andy Warhol skildrer færdselsuheld, er gået hen og blevet popkunstnerens dyreste.

Maleriet blev onsdag solgt for over 105 millioner dollar, fortæller auktionshuset Sotheby's. Det svarer til over 580 millioner kroner.

Tre købere var interesserede i maleriet, der er en del af den karismatiske Warhols serie "Død og katastrofer" fra 1963, siger auktionshuset.

Værket måler 2,43 meter i højden og fire meter i bredden og består af to paneler: Det venstre viser 15 billeder af smadrede biler, mens det højre er et stort, sølvfarvet rektangel.

Den tidligere Warhol-rekord lå et stykke under onsdagens købspris - nemlig på 71,7 millioner dollar svarende til knap 400 millioner kroner.

Salget kommer dagen efter, at den britiske kunstner Francis Bacons værk "Tre studier af Lucien Freud" satte rekord som det dyreste værk, der er blevet solgt på auktion.

Værket fra 1969 blev solgt for 142,4 millioner dollar hos det konkurrerende auktionshus Christie's. Det svarer til omkring 790 millioner kroner.

Der er dog stadig langt op til det dyreste maleri. I et privat salg blev et Cezanne-maleri i 2011 solgt for 259 millioner dollar - godt 1,4 milliarder kroner.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip