Ny lavprisrute til New York er på tegnebrættet

Nu kan nordjyderne måske snart tage på en sviptur til New York.

Norwegian har nemlig investeret en mindre formue i nye fly, der lukker op for helt nye muligheder.

I 2017 vil flyselskabet få leveret de fem første fly af typen Boeing 737-Max, som er mindre end deres nuværende fly, men som stadig har kapacitet til at flyve hele vejen over Atlanten.

Læs også: SAS åbner ny direkte rute til USA

- Det giver mulighed for at flyve direkte mellem mindre lufthavne som Aalborg og Bergen til den amerikanske østkyst. Det er byer, hvor vi aldrig ville kunne fylde en widebody (stor flytype som f.eks. Dreamliner, red.) men sagtens kan fylde en narrowbody som Maxen og stadig flyve direkte, siger adm. direktør i Norwegian Bjørn Kjos til Business.dk.

Ved at lande i de mindre lufthavne, kan flyselskabet holde priserne på et minimum. Og det er ikke noget, han mener, kommer til at genere de rejsende.

- Vi skal jo flyve billigt, og skal man flyve over Atlanterhavet, så skal prisen gerne holdes under godt 150 dollar per vej. Vi kommer til at flyve til de lidt mindre lufthavne i USA, men for fritidsrejsende er det ikke så afgørende, om man kommer til at lande 45 minutter nord for Manhattan, siger han.

Læs også: Sagsøger flyselskab, fordi sidemanden var overvægtig

Norwegian er den første kunde i Europa, der har bestilt Boeings nye fly, der kan flyve 7000 km på grund af nye og mere effektive motorer.

Mens de nye fly giver Aalborg mulighed for at se mod vest og USA, så kan københavnerne kigge i den modsatte retning.

- København har en attraktiv placering i forhold til at nå til Pakistan og Indien, mens Stockholm ligger godt i forhold til de vestlige kinesiske byer. Det er nok ikke grundlag for en daglig rute mellem Delhi og København, så det vil nok blive noget med fire afgange til London og tre til København, siger Bjørn Kjos.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip