Ny lov havde forhindret Cavling-vindende afsløring

Frygten er velbegrundet, mener DR-journalist Jesper Tynell. I 2010 modtog han Cavlingprisen, dansk journalistiks mest fornemme pris, for en historie, som han ikke kunne have gravet frem under den nye lovgivning.

»Det var med sikkerhed ikke kommet frem, hvis den nye lov var vedtaget. Det har Justitsministeriet medgivet,« siger Jesper Tynell til Berlingske Nyhedsbureau.

Historien handlede om, hvordan Beskæftigelsesministeriet med Claus Hjort Frederiksen (V) som minister havde bestilt misvisende oplysninger hos Arbejdsmarkedsstyrelsen, der ifølge Jesper Tynell skulle bruges til at vende debatten og vise, at kommunerne var bedre end Arbejdsformidlingen (AF) til af skaffe ledige i arbejde.

Jesper Tynell har et yderligere eksempel på en historie, der ikke var kommet frem med den nye lovgivning. Hans afdækning af hvordan beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen havde afskaffet kontrollen med udenlandske arbejdstageres sikkerhedskvalifikationer havde ikke set dagens lys med den nye offentlighedslov.

»Da det dokument, han (Claus Hjort Frederiksen, red.) havde skrevet under på, kom frem ved hjælp af offentlighed i forvaltningen, valgte et flertal uden om regeringen at pålægge at genindføre denne kontrol med udenlandske arbejdstageres sikkerhedskvalifikationer. Der var intet i det dokument, der var kommet frem, har Justitsministeriet slået fast,« siger Jesper Tynell.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip