Ny lov trådt i kraft: Påvirker 180.000 danskere

Skrevet af Henrik R

46 uger siden

|

28/06/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
180.000 danskere har allerede nydt godt af den nye lovændring.

Dagens topnyheder

Folketinget har i marts 2023 vedtaget en lovændring, der tillader Gældsstyrelsen at annullere gæld, hvis en borger eller virksomhed skylder mindre end 200 kr.

Denne nye lovgivning har allerede haft en positiv indvirkning på næsten 180.000 borgere og virksomheder, som nu er gældfri.

Det forklarer skatteminister Jeppe Bruus, som mener, at mange borgere og virksomheder har været fanget i et system, hvor de har haft en minimal gæld, de ikke kunne afvikle, fordi Gældsstyrelsen først skulle gennemgå gælden for at sikre, at den kunne inddrives lovligt.

"Dette initiativ har allerede båret frugt, idet det på få måneder har hjulpet 180.000 borgere og virksomheder til at blive gældfri," siger Jeppe Bruus.

Denne lovgivning er indført som en del af gældsaftalen "Nedbringelse af danskernes gæld til det offentlige", der blev indgået i juni 2022. Aftalen har til formål at forbedre den offentlige gældsinddrivelse og reducere danskernes gæld til staten.

"Gennem denne aftale kan vi fjerne de småskyldnere, som i visse tilfælde kun skylder meget små beløb. Dette vil frigøre ressourcer for Gældsstyrelsen, så de kan koncentrere sig om at inddrive gæld fra dem, der har større gæld til staten," siger Jeppe Bruus.

Borgere og virksomheder, der er blevet gældfri, vil ikke længere være registreret hos Gældsstyrelsen, medmindre de pådrager sig ny gæld. Gældsstyrelsen forventer at igangsætte endnu en runde med gældsafskrivninger inden udgangen af 2023.