Ny 'mållinje-teknologi' klar til fodbold-VM i Brasilien

Nu skal det være slut med tvivlsomme mål og fejlagtige underkendelser.

Det internationale fodboldforbund, FIFA, har bekræftet, at en ny mållinje-teknologi er klar til at blive taget i brug til næste sommers VM i Brasilien.

Det oplyser FIFA i en pressemeddelelse.

FIFA har kravene på plads og har allerede godkendt to systemer - Hawkeye og Goalref - men har også åbnet op for, at andre udbydere kan byde ind med tekniske løsninger.

Mållinje-teknologi blev første gang anvendt ved VM for klubhold i Japan i december i fjor. FIFA planlægger også at introducere det til denne sommers Confederations Cup - og altså også VM 2014.

Teknologien skal hjælpe kampens dommere med svære beslutninger i kampene og undgå kontrovesielle situationer.

Eksempelvis som til VM i 2010, hvor England tabte til Tyskland. Et skud fra Frank Lampard ramte undersiden af ​​overliggeren, og den langsomme gengivelse viste, bolden var over stregen. Men den uruguayanske dommer, Jorge Larrionda, valgte ikke at tildele englænderne målet, som ville have været en udligning.

Hawkeye er baseret på anvendelse af kameraer, mens GoalRef er et mere videnskabeligt system, der omfatter en lavfrekvent magnetfelt omkring målet, der kan måle, om bolden har været over stregen og i løbet af en brøkdel af et sekund sende den information til dommerens ur.

FIFA beslutter i begyndelsen af april, hvem der skal levere mållinje-teknologien til de kommende turneringer.

Dagens Gossip