Ny madtrend kan være farlig

Flere danskere bliver syge af at spise noget, de har indsamlet i naturen.

»På det seneste har vi på Giftlinjen kunnet konstatere, at der sker et skred i den forkerte retning i forhold til forgiftninger udløst af planter eller plantedele, der normalt ikke bliver spist. Der er ikke noget nyt i, at vi smager på ting i naturen, børn gør det jo hele tiden, men vi kan registrere flere tilfælde, hvor en giftig plante bliver indtaget i så store mængder, at man bliver syg af det. På nordisk basis er det desuden tilfælde af dødsfald på den konto,« siger Niels Ebbehøj til avisen.

Han mener, at de største problemer opstår, når almindelige mennesker forsøger at gøre som på de kendte restauranter uden at have den nødvendige viden om, hvad de skal gøre ved det, de vil spise.

Man er på tynd is, når man begynder at eksperimentere med ukendte fødevarer, mener Niels Ebbehøj.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Han bakkes op af Kirsten Pilegaard fra DTU Fødevareinstitut, der også ser en uheldig tendens i vores kulinariske omgang med naturen. Prøv køkkenmaskine test her.

»Trenden er, at blot det er naturlig, så er det godt. Men det er altså langt fra altid tilfældet, og det er alfa og omega, at man har en portion god botanisk indsigt, hvis man vil spise løs af naturen. For eksempel minder ramsløget og de meget giftige liljekonvaller og høsttidløs en helt dem om hinanden,« siger hun til Jyllands-Posten.

Dagens Gossip