Ny Michelin-restaurant køber Kong Hans Kælder

Skrevet af admin

24/02/2016

Dagens topnyheder

Kong Hans Kælder og Henne Kirkeby Kro får samme ejer. Det sker efter familien bag Henne Kirkeby Kro, familien Skouboe, har købt Kong Hans Kælder af selskabet Løgismose Meyers.

Det betyder samtidig, at to Michelin-stjerner samles under samme ejer. Det oplyser restauranterne i en pressemeddelelse.

- Restaurant Kong Hans Kælder kan i år fejre noget så usædvanligt som et 40 års jubilæum i restaurationsbranchen. I den forbindelse er det vigtigt også at kigge fremad, skriver Kong Hans Kælder i en pressemeddelelse.

Nyheden kommer samtidig med, at begge restauranter har noget at glæde sig over onsdag.

Her fik Kong Hans Kælder nemlig sin Michelin-stjerne tilbage. Samtidig fik Henne Kirkeby Kro, der ligger nord for Esbjerg, sin første af de attraktive stjerner.

- Vi har altid haft et godt forhold til Kong Hans Kælder, og vi vil gerne være sikre på, at stedet bliver ført videre i den rette ånd.

- Og så synes vi at Mark (Lundgaard, køkkenchef red.) gør et fantastisk stykke arbejde. Det vil vi gerne støtte ham i, siger Simon Skouboe, der står i spidsen for familien Skouboes aktiviteter.

Han understreger, at købet ikke er sket af økonomiske årsager.

- Hvis det var ren økonomi, vi kiggede på, så var der nok andre brancher, der var sjovere. Men det skal jo ikke gå op i kroner og ører det hele, siger Simon Skouboe.

Overtagelsen kommer ikke til at betyde noget for maden, kundernes oplevelse eller den måde, Kong Hans Kælder bliver drevet på.

- Det vil bare fortsætte i nogle lidt mere trygge og familieprægede rammer, end det har været hidtil, siger Simon Skouboe.

Familien Skouboe blev milliardærer, da de solgte selskabet LM Glasfiber. Familien går meget op i kunst og mad.

/ritzau/