Ny minister: Vi havde også demonstreret for SU

Reform af SU-systemet, tiltag, der skal tilskynde de studerende til at blive hurtigere færdige med deres uddannelse, og udmeldinger om færre uddannelser med fokus på erhvervslivet.

Morten Østergaards (R) tid som minister har langtfra gjort ham populær blandt de studerende. Og det minder Sofie Carsten Nielsen partifællen om, da hun mandag overtager Uddannelsesministeriet.

- 10.000 studerende på Vor Frue Plads, der råbte: "Dem, der ikke hopper, de elsker Morten". De elskede hverken dig eller SU-reformen, siger hun til Morten Østergaard.

- Men indrøm det, hvis vi to havde været studerende endnu, havde vi også stået og hoppet, siger hun til den nyudnævnte skatteminister.

Alligevel slår den nye uddannelsesminister fast, at hun vil fortsætte partifællens reformkurs.

- Det er Mortens Østergaards linje, jeg har tænkt mig at fortsætte. Han har tændt op under debatten, men det er ikke alle brikker, der er landet nu, siger hun.

Regeringen har nedsat et udvalg, der til foråret skal komme med forslag til forbedringer af kvaliteten på de videregående uddannelser.

Sofie Carsten Nielsen peger netop på kvalitetsreformen som en af de udfordringer, der venter hende i det nye ministerium. Præcis, hvad hun vil gøre, kan hun ikke sige på sin første dag som minister, mener den hidtidige radikale gruppeformand.

Men når kvaliteten i uddannelserne skal sikres, kan det være nærliggende at undersøge, om der netop skal udbydes færre uddannelser, og om uddannelserne giver adgang til et job, når den studerende har bestået den afsluttende eksamen.

- Vi skal holde et højt niveau, derfor er det relevant at se på, om det er de rigtige uddannelser, der bliver udbudt, siger hun.

- Der er ingen modsætning mellem uddannelser, der retter sig mod et job, og uddannelser, der skaber dannede individer. Erhvervslivet har også behov for dannede mennesker, siger hun.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip