Ny mission i rummet skal finde jordlignende planet

Det Europæiske rumagentur ESA har netop besluttet at bygge en ny satellit, som i 2024 vil begynde en målrettet jagt på planeter, som ligner vores egen, skriver Videnskab.dk.

Missionen får navnet PLATO og er ifølge en pressemeddelelse fra ESA den tredje af rumagenturets missioner i ’medium-klassen’.

Fra Danmark deltager flere forskere fra Aarhus Universitet i udviklingen af missionen.

»Vi mangler kort sagt at finde ”Jord 2”. Det er netop et af hovedformålene med PLATO-satellitten,« siger professor Jørgen Christensen-Dalsgaard i en pressemeddelelse, som Aarhus Universitet har sendt til Videnskab.dk.

Læs også hos Videnskab.dk: Sådan ser Jorden ud fra Mars

Dalsgaard var med til mødet i ESA, hvor et konsortium med deltagelse fra de fleste Europæiske lande torsdag vedtog at satse på PLATO-satellitten.

»Denne mission vil også målrettet søge efter svar på en række helt fundamentale spørgsmål omkring planeter og stjerner, og vi vil få mulighed for ikke blot at finde planeter omkring andre stjerner, som ligner vores egen men også undersøge, hvordan forholdene er på disse planeter, og hvordan de stjerner, de kredser om, er opbygget,« forklarer professor Jørgen Christensen-Dalsgaard videre i pressemeddelelsen.

I de sidste 20 år har astronomer verden over fundet og undersøgt over tusinde planeter omkring andre stjerner end Solen, men der mangler stadig at blive fundet en planet, der ligner vores egen. Kombinationen af den rette størrelse, temperatur og afstand til værtsstjernen har vist sig at være svær at lokalisere uden for vores eget solsystem.

Læs også hos Videnskab.dk: Tag en mageløs rejse gennem kosmos

Af Videnskab.dk.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip