Ny moskébrand rammer Sverige

Skrevet af admin

29/12/2014

Dagens topnyheder

Der udbrød natten til mandag brand i en moské i Sverige. Branden er muligvis påsat og kommer efter flere lignende episoder i landet.

Moskéen ligger i Eslöv i Skåne, og brandalarmen gik lige efter klokken tre natten til mandag.

Da brandfolkene nåede frem, var der både flammer på ydersiden af bygningen og inde i moskéen ved en knust rude.

- Vi har afspærret området og betragter det som ildspåsættelse, siger Marie Keismar, der er vagtchef hos politiet i Skåne.

Hun bakkes op af Gustaf Sandell fra redningstjenesten.

- Det er nok en påsat brand. Der findes ingen naturlig årsag til, at det skulle brænde i gulvet og væggen præcis nedenunder den smadrede rude, vurderer han.

Ingen personer er kommet til skade i forbindelse med branden. Det er uvist, om der har været nogen vidner til hændelsen.

Moskéen ligger i et kælderlokale i udkanten af Eslöv, og den har flere gange i efteråret været udsat for hærværk, hvor ruder er blevet knust, og der er blevet kastet maling på facaden.

Torsdag satte en brandstifter ild til en moské i Eskilstuna i Sverige, og fem mennesker kom til skade. Ifølge et vidne blev der kastet en brændende genstand gennem et vindue i bygningen, før branden brød ud.

Adskillige mennesker befandt sig inde i lokalerne, da flammerne tog fat, men det svenske politi har kun få konkrete spor i sagen.

De seneste år er der blevet sat ild til svenske moskéer i blandt andet Malmø, Trollhättan og Hallunda.

/ritzau/TT