Ny motorvej åbnet: Pia Olsen Dyhr klippede snoren

Motorvejstrafikanterne i Midt- og Østjylland fik fra i dag mere plads at køre på. Transportminister Pia Olsen Dyhr klippede snoren til Midtjyske Motorvej, nærmere bestemt den helt nye motorvej mellem Ølholm og Vejle – en strækning på omkring 14 kilometer.

Snoreklippet markerede også indvielsen af seks kilometer nyt motorvejsspor på E45 ved Vejle mellem Hornstrup og Vejle Syd, så der på strækningen nu er tre spor i hver retning.

Fejringen fandt sted på den nye motorvej nord for Vejle. Til stede var repræsentanter for Vejdirektoratet, borgmestrene fra Hedensted og Vejle kommuner, lokal- og folketingspolitikere og lokale borgere.

Pia Olsen Dyhr klippede snoren kvart i to og dermed er vejprojekterne nu officielt åbnet.

Trafikanterne sparer tid

De nye vejprojekter får stor betydning for mobiliteten.

På hele strækningen Riis-Ølholm-Vejle sparer personbiler og varevogne omkring syv minutters rejsetid. Lastbiler sparer fire minutter.

På E45 mellem Vejle Nord og Vejle S vil hastighed og vejlængde være uændret, men i myldretiden vil personbiler og varevogne spare omkring 1,5 minut og lastbiler 1 minut.

Den samlede tidsbesparelse for hele rute 18 fra Vejle N til Herning, fra før anlægsarbejdet startede i 2000 til i dag, er omkring 18 minutter for personbiler (herunder pendlere) og 7 minutter for lastbiler.

Se billederne nedenunder...

Dagens Gossip