Ny narkotest skal stoppe hash-påvirkede bilister nær Christiania

 

Med en ny narkotest i hånden håber politiet at stoppe narkopåvirkede bilister i området omkring Christiania og i sidste ende at ramme bagmændene ved Pusherstreet.

- Vi har en strategi om at ramme den organiserede kriminalitet i Pusherstreet ved at ramme sælgere, købere og leverandører. Med det nye redskab har vi gode muligheder for at ramme købere og brugere af hashen fra Pusherstreet, og på den måde gøre det mindre lukrativt at sælge hashen, siger vicepolitiinspektør Poul Kjeldsen, leder af Task Force Pusherstreet, Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Den nye test kan identificere syv hovedgrupper af bevidsthedspåvirkende stoffer herunder hash/cannabis. Sammen med nul-tolerance over for narkopåvirkede bilister gør testen det lettere for politiet at gå efter kunderne på Christiania.

Fra 1. januar bliver narkopåvirkede bilister nemlig frakendt kørekortet i tre år allerede første gang, de bliver stoppet. 

- Ved at ramme købere og brugere hårdt, rammer vi de egentlige bagmænd, nemlig leverandørerne og sælgerne, og det er hovedformålet. Og derfor går vi aktivt ud og advarer købere og brugere mod at hente deres hash i Pusherstreet, for hvis man kører i påvirket tilstand falder hammeren, og den falder hårdt, siger Poul Kjeldsen.

Per 1. januar er straffen for at køre bil i narkopåvirket tilstand:

1. gang: Bøde 1/25 årsløn brutto og ubetinget frakendelse 3 år

2. gang: 10 dages fængsel og ubetinget frakendelse 5 år

3. gang: 20 dages fængsel og ubetinget frakendelse 10 år

4. gang: 30 dages fængsel og ubetinget frakendelse 10 år

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip