Ny OB-målmand holder nullet i sejr over trængte Viborg

19/09/2015

Det kører ikke for oprykkerne Viborg i Alka Superligaen.

Lørdag aften tabte holdet for tredje kamp i træk, da OB på hjemmebane slog Viborg med 2-0 efter scoringer af Kenneth Zohore og Lasse Kryger.

Dermed kan oprykkerne dumpe ned på rækkens sidsteplads, når niende spillerunde er færdigspillet. En stor del af forklaringen er, at holdet kun har scoret fem gange i sæsonen.

Bekymrende for Viborg-træner Johnny Mølby må det også være, at sidste sæsons store profil i 1. division Serge Déblé stadigvæk ikke ligner en angriber, som kan skræmme et superligaforsvar.

Det skulle da lige være, når han laver en glidende tackling. For det gjorde Déblé lørdag efter 83 minutter i høj fart og med knopperne forrest, hvilket udløste et direkte rødt kort. En horribel afslutning på en i forvejen usynlig indsats fra Déblé.

For OB var der tale om den anden hjemmesejr i træk, og den kom belejligt for OB-truppen, der jagtede revanche oven på en 2-4-øretæve i Esbjerg mandag.

I Esbjerg lukkede OB fire mål ind før pausen, men det var ikke i nærheden af at gentage sig lørdag.

OB's ukrainske målmand Maksym Koval fik debut, og han var tæt på at være arbejdsløs i en chancefattig første halvleg med langsomt spil og en masse fejl.

De to hold kæmpede om midtbanen, men når de endelig sled sig i gennem og havde bolden oppe foran feltet, kom fejlene.

To minutter før pausen lykkedes det alligevel at få bolden over stregen, og det var til glæde for størstedelen af tilskuerne i Odense.

Hjemmeholdets Kenneth Zohore scorede for anden kamp i træk, da han headede bolden i mål via den ene stolpe efter et oplæg fra angrebskollega Anders K. Jacobsen.

Viborg kom bedre ud til anden halvleg og var i stand til at sætte OB under pres i indledningen. Afslutningerne var dog fortsat ikke så nærgående, at de voldte Koval problemer.

Et kvarter før tid var Sebastian Andersen dog tæt på at gøre det til seks Viborg-mål i sæsonen, men selv om bolden gik forbi målmand Koval, afværgede Hallgrimur Jonasson Viborgs bedste afslutning i kampen.

Minuttet før Serge Déblés udvisning scorede Lasse Kryger det afgørende 2-0-mål efter flot forarbejde fra Rasmus Falks hurtige fødder.

Til gengæld så Falk meget uskarp ud i overtiden, da han på mystisk vis sparkede bolden over et tomt mål fra tæt hold.