Ny omsætningsrekord i Egmont-koncernen

Skrevet af admin

15/03/2016

Mest læste i dag

Mediekoncernen Egmont øgede for fjerde år i træk sin omsætning i 2015 og satte ny rekord med en samlet omsætning på 11,8 milliarder kroner.

Det viser regnskabet for det forgangne år, som også gav et pænt overskud på 757 millioner kroner før skat, hvilket er det næsthøjeste nogensinde.

- Det er meget tilfredsstillende, at vi øger omsætningen for fjerde år i træk i et globaliseret mediemarked og samtidig fastholder et højt resultat, siger koncernchef Steffen Kragh i en kommentar til tallene.

- Vores kerneforretninger – film, tv, magasiner og bøger – er sunde, men bliver udfordret af nye forbrugsmønstre, stigende rettighedspriser og hård global digital konkurrence.

Steffen Kragh fortæller desuden, at Egmont er klar til at udvide forretningen yderligere.

- Vores innovationsmiljøer bringer os ind i områder med høj underliggende vækst, og vi har også øjnene rettet mod nye opkøbs- og investeringsmuligheder, siger direktøren.

Egmont-koncernen ejer blandt andet datterselskaberne Nordisk Film, Egmont Publishing, Egmont Books samt TV2 i Norge.

Størst omsætningsfremgang opnåede Nordisk Film, blandt andet i kraft af næsten 9,8 millioner besøg i selskabets biografer i Danmark og Norge.

Film som "Under Sandet", "Klovn Forever" og den svenske "En mand der hedder Ove" solgte masser af billetter, ligesom salget af Playstation 4 - som Nordisk Film står for i Norden og Baltikum - oversteg forventningerne.

Egmont er en erhvervsdrivende fond, der bruger en del af sit overskud på at støtte projekter med fokus på udsatte børn og unge.

I 2015 blev der uddelt 88 millioner kroner, blandt andet til Lær for Livet-projektet, som 200 anbragte børn og unge deltager i.

/ritzau/