Ny optimisme hos murermestrene

Der er udsigt til både bedre omsætning og øget beskæftigelse, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

I Danmarks Statistiks seneste konjunkturbarometer, der baserer sig på tilbagemeldinger fra virksomhederne om deres forventningerne til de kommende tre måneder, er der nye optimistiske toner fra murerbranchen.

Faktisk er indikatoren for både omsætning og beskæftigelse den mest optimistiske for en maj måned siden højkonjunkturen.

De meget positive forventninger i murerbranchen kommer lidt bag på branchens førstemand, murermester Henning Østergaard Jørgensen fra Jerup i Vendsyssel. Han er formand for Dansk Byggeris murersektion.

- Det går naturligvis bedre nu end i marts, hvor vi stadig havde vinter, og hvor hver tredje murersvend var uden arbejde, men jeg tror, at forventningerne er bygget mere på forhåbninger end ordrer. Vi burde netop nu have ordrer til et halvt år frem, men når jeg snakker med kollegerne, så er det generelt ikke det, der er situationen. Folk er fortsat påholdende, der er fortsat hård konkurrence om det, der så er at lave, og derfor er priserne lave, så vi har efter min mening dårligt fået skiftet fra slæbegear til første gear, siger Henning Østergaard Jørgensen.

Han har håb om, at Boligjobordningen vil generere arbejde til ikke mindst en række mindre murervirksomheder.

 

Dagens Gossip