Ny pave fyldt med arbejdsiver

Den nyudnævnte pave Frans er allerede godt i gang med arbejdet som overhoved for verdens 1,2 milliarder katolikker.

Den 23. marts vil han aflægge et besøg hos sin forgænger Benedikt XVI for første gang, siden han blev valgt.

Paven, den tidligere argentinske kardinal Jorge Mario Bergoglio, vil rejse med helikopter til den pavelige sommerresidens Castel Gandolfo, hvor Benedikt har opholdt sig siden sin historiske tilbagetræden i sidste måned.

De to vil spise frokost sammen, siger Vatikanet.

Lørdag holder pave Frans en presseaudiens, hvor han for første gang taler til verdenspressen.

Og der ventes at være mange spørgsmål til den nye pave, selvom det er usikkert, hvordan konferencen præcis kommer til at foregå.

Den nye pave beskyldes nemlig blandt andet for i 1970'erne og 1980'erne at have svigtet to præster fra jesuiterordenen, der blev bortført og torteret under det argentinske militærdiktatur.

Efter Benedikt XVI som første pave siden Middelalderen trådte tilbage, overraskede kirken verden ved at vælge den argentinske kardinal. En ydmyg mand, der er kendt for at bruge mange kræfter på de dårligst stillede, de undertrykte og de fattige.

Med i bagagen har pave Frans energien fra et blomstrende katolsk kontinent og viljen til at tøjle Vatikanets hidtil ustyrlige regering. Dertil kommer en dybfølt kærlighed til mennesker, hvilket kunne få troen til at blusse op igen i Vesten, hæfter eksperter sig ved.

Giftig rivalisering inden for kurien, der er betegnelsen for Vatikanets regering, har præget Benedikt XVI's pavedømme, og eksperter mener, at Frans agter at ruske op i den forbenede institution.

/ritzau/AFP

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip