Ny PET-chef skal forklare ytringsfrihed for ombudsmanden

Ombudsmanden har bedt den nye chef for Politiets Efterretningstjeneste, Jens Madsen, om at uddybe udtalelser om PET-medarbejdernes ytringsfrihed.

I et interview for nylig gav PET-chefen udtryk for, at det er uacceptabelt, hvis medarbejderne går til pressen med forhold, der normalt skal løses internt i tjenesten, oplyser Folketingets Ombudsmand i en pressemeddelelse.

- Jeg har stor forståelse for, at den nye PET-chef står overfor en vigtig opgave i sin organisation. Men løsningerne skal naturligvis findes inden for rammerne af offentligt ansattes ytringsfrihed, siger ombudsmand Jørgen Steen Sørensen.

I et brev sendt til PET-chefen og Justitsministeriet beder ombudsmanden "om at få præciseret, hvilke former for tilkendegivelser udtalelsen vedrører".

Folketingets Ombudsmand er en uafhængig kontrolinstans i forhold til den offentlige forvaltning. Ombudsmanden skal blandt andet kontrollere statslige og kommunale myndigheder.

Ombudsmanden kan behandle klager over myndighedernes afgørelser og deres behandling af borgerne. Herudover kan ombudsmanden tage sager op på eget initiativ og iværksætte selvstændige undersøgelser.

Jens Madsen blev chef for PET 1. januar 2014. Han afløste Jakob Scharf, der trak sig efter kritik af ledelsesstilen og håndteringen af den famøse Christiania-sag, der også kostede Morten Bødskov (S) posten som justitsminister.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip