Ny planlov kan stoppe tre store butikker i Kolding

 

Kolding Kommunes plan om at placere tre store butikker i området ved Kolding Storcenter kan blive spoleret. Regeringen vil nemlig ændre loven for detailhandel med tilbagevirkende kraft og det vil spolere kommunens planlægning og spilde investorers penge, mener borgmester, Jørn Pedersen.

 

Med udgangspunkt i den nuværende lov, besluttede Kolding Byråd sidste år en planstrategi, der giver plads til tre store udvalgsvarebutikker over 2.000 m2. Det er på arealer, der grænser op til Kolding Storcenter, da det ikke er muligt at placere de store udvalgsvarebutikker i Koldings bymidte. Det spænder regeringen nu ben for og borgmester i Kolding Kommune, Jørn Pedersen, har derfor skrevet til Miljøminister Ida Auken.

 

- Nu har vi arbejdet på dette med danske byggefirmaer, og så virker det tåbeligt, at regeringen vil ændre loven med tilbagevirkende kraft. Det gør det mere end vanskeligt at skabe udvikling og vækst, når reglerne løbende ændres. Jeg vil derfor opfordre til at ikke bare Kolding, men alle kommuner for lov at fuldføre den planlægning vi har sat i gang. Så loven kun gælder fremtidige projekter, siger Jørn Pedersen om baggrunden for kontakten til ministeren.

 

Arbejdspladser tabt

 

Foruden spildte kræfter og penge for Kolding Kommune, er også investorens arbejde og investering spildt. I alt kan der skabes omkring 60-70 arbejdspladser, hvis Kolding Kommune får lov at gennemføre det arbejde, der er sat i gang.

 

Foto: kolding.dk.

 

Dagens Gossip