Ny præsident beslaglægger UCI-computere

Britiske Brian Cookson var stort set kun lige blevet valgt som ny UCI-præsident, da et sikkerhedsfirma bestilt af ham rykkede ind i cykelunionens hovedkvarter i Aigle i Schweiz.

Det skriver Financial Times ifølge cyclingnews.com

Brian Cookson havde hyret sikkerhedsfirmaet Kroll, som har sine spidskompetencer indenfor efterforskning af svindel, korruption og økonomisk kriminalitet, og firmaet er særligt stærkt indenfor IT.

- De var nødt til at sikre computerne. De tog alle backup filer og alt udstyr. De var der for at sikre, at der ikke blev ødelagt ting, som ikke måtte ødelægges, siger Brian Cookson til Financial Times.

- Jeg kan ikke lide tanken om, at der skulle være noget alvorligt, men vi var nødt til at tage vores forholdsregler, fortsætter han.

Der er intet nyt om, hvad efterforskerne helt konkret leder efter.

En del beviser er dog - ifølge cyclingnews - tidligere afleveret til USA's antidopingmyndigheder, som undersøger, hvorvidt der er hold i anklagerne om korruption mod de to seneste UCI-præsidenter Pat McQuaid og Hein Verbruggen.

Den nye UCI-præsident har allerede skiftet en del nøglepersoner ud i UCI. Cookson har udpeget tre nye vicepræsidenter, ligesom en generaldirektør og en juridisk chef er fjernet.

/ritzau/

Dagens Gossip