Ny priskrig på dit kontingent til fagforeningen

Det er Det Faglige Hus, der nu sænker prisen på fagforeningskontingentet, så det nu kommer under 500 kroner om måneden for både medlemsskab og A-kasse.

Sammenlagt sænker man prisen til 490 kroner om måneden, og et lægger pres på de øvrige fagforeninger.

- Vi blev kendt på at være billigere og har samtidig bevist, at det sagtens kan lade sig gøre samtidig med, at medlemmerne kan gøre brug af advokater, faglige konsulenter og socialrådgivere, hvis de får problemer på jobbet eller ved en konkurs, eller hvis de bliver udsat for en arbejdsskade eller sygdom. Ligeledes får man fuld ret til dagpenge, hvis man bliver ledig, siger Johnny Nim, der er landsformand i Det Faglige Hus.

Prissænkningen kommer blot dagen han markerer sit eget og Det Faglige Hus’ 25 års jubilæum med henholdsvis reception og fest for de 300 ansatte.

I Det Faglige Hus har man hidtil kunne vælge mellem fagforening til 99 eller 69 kr. om måneden. Det nye skud på fagforenings-stammen bliver endnu billigere med et kontingent på 49 kr. om måneden, hvis man samtidig tager et a-medlemskab til 442 kr. pr. måned. De to ting tilsammen løber op i bare 490 kr. pr. måned eller 5880 kr. om året.

Til sammenligning koster medlemskab af El-forbundet næsten 13.000 kr. pr. år, mens medlemmer af HK, 3F og Dansk Metal må bløde mellem 10.600 og 12.400 kr. pr. år.

- Når vi kan presse prisen endnu længere ned, hænger det sammen med den måde, Det Faglige Hus bliver drevet på. Det er medlemmernes penge, vi forvalter, og så kan vi ikke tillade os at bruge en krone mere end højst nødvendig. Vores organisation er gennemeffektiviseret, og vi er meget påpasselige med omkostninger på administration, altså alle de stabsfunktioner der ikke er direkte involveret i medlemsservice og medlemspleje, siger Johnny Nim.

Ligesom medlemmer med et kontingent til 69 kr. kun kan få medlemsblad pr. mail og har afskrevet sig en kollektiv heltidsulykkesforsikring, forudsætter det nye tilbud, at medlemmerne forudbetaler for et helt år og kun modtager elektroniske nyhedsbreve. På den måde holdes administrationsomkostningerne i Det Faglige Hus nede.

- Men som sagt giver et kontingent til bare 49 kr. om måneden og medlemskab af a-kassen fuld ret til dagpenge fra a-kassen samt fuld faglig service i fagforeningen– også i arbejdsskadesager og i forbindelse med revalidering, som er meget tidskrævende og omkostningstunge serviceydelser, siger Johnny Nim, der allerede har budt det første medlem velkommen.

Det er den Freddy Rosborg Kjeldsen, 38-årig produktsupporter hos West Diesel i Esbjerg, der siger farvel til Dansk Metal efter mange års medlemskab:

- Jeg har aldrig gjort brug af fagforeningen, og kontingentet er blevet så højt, at det er for mange penge at bruge på ingenting. Nu får jeg fagforening og a-kasse til præcis det halve, så jo: Det er prisen, der har været udslagsgivende, siger Freddy Rosborg Kjeldsen.

Dagens Gossip