Ny rapport: Danmark er på de it-kriminelles landkort

Danmark er ikke blandt de hårdest angrebne lande, men vi er stadig et af de lande, der sidste år var mest udsat for ZeroAccess , det hurtigst voksende botnet i verden.

F-Secures nye Threat Report H2 2012, fra sikkerhedsfirmaets to laboratorier, konkluderer at det aktuelle trusselsbillede domineres af exploits, malware rettet imod smartphones (især imod Android og Symbian) og botnets.

Rapporten tegner samtidig et billede af, at malware i dag er en kommercialiseret og professionaliseret vare, hvilket kommer til udtryk i et stigende antal standardiserede exploit kits.

Og Danmark er ingen undtagelse. Rapporten viser, at ZeroAccess – det hurtigst voksende botnet – i 2012 inficerede millioner af computere på verdensplan, og at Danmark var et af de lande, der oplevede flest forsøg, målt på antallet af sporingsforespørgsler i sikkerhedsfirmaets sporingsteknologi.

Andre pointer fra F-Secures Threat Report H2 2012:
• ZeroAccess er stadig en af de største trusler for it-brugerne og stod for 27 procent af alle sporingsforespørgsler i F-Secures laboratorier i anden halvdel af 2012. ZeroAccess inficerede millioner af computere på verdensplan sidste år, med op til 140.000 unikke IP-adresser i USA og Europa.

• I 2012 var udnyttelsen af sårbarheder i software den mest populære måde for it-kriminelle at få adgang til brugernes computere. I anden halvdel af 2012 stod forsøg på at udnytte sårbarheder i software for 28 procent af alle sporingsforespørgsler i F-Secures laboratorier.

• 68 procent af alle sporede forsøg på at udnytte sårbarheder i software var rettet imod sårbarheder i Java.

• Hovedparten af alle forsøg på at udnytte sårbarheder i software var rettet imod 4 sårbarheder – 2 i Windows og 2 i Java.

Dagens Gossip