Ny razzia: Stadig masser af sort arbejde i bagerierne

Kontrolaktionens resultat betegnes af Skat som direkte nedslående, for der er stadig alt for mange bagere, der ikke overholder reglerne.

Og det snyder dels statskassen for penge, men det betyder også unfair konkurrencevilkår for de lovlydige bagere. Og dem er der naturligvis også mange af.

Resultatet af den nye aktion følger det man tidligere har fundet. Det var nemlig igen nedslående, fordi langt over halvdelen af de besøgte 79 steder stadig ikke har styr på reglerne.

- Det er helt uacceptabelt, at der snydes med de offentlige midler i et så omfattende omfang. Så der er stadig nok at tage fat på for SKAT, kommuner med flere, konstaterer konsulent Ann Freiheit, der er SKATs tovholder på aktionen.

Blandt andet kunne aktionsdeltagerne et af stederne se de to ansatte, men da der blev banket på butiksvinduet, forsvandt de ud i mørket via kælderen. De blev ikke fundet, men myndighederne fik i stedet dialog med direktøren, som kom kørende til butikken midt under aktionen.

Et andet sted mødte myndighederne en helt ny cykel midt i bageriet. Da politiet tjekkede cyklens stelnummer, viste det sig, at cyklen til en værdi af 20.000 kroner var stjålet.

Flere steder blev der varslet, at der fremadrettet skal føres logbog, idet der ikke var styr på de ansatte og deres ansættelsesforhold. Herudover traf aktionsdeltagerne seks udenlandske personer uden opholds- og arbejdstilladelse, og de blev anholdt af politiet.

På trods af det nedslående resultat var der også positive oplevelser på aktionen.

23 bagerier havde helt styr på reglerne, og der var ikke noget at bemærke for myndighederne. Nogle bagere gav udtryk for, at de var glade for, at myndighederne kontrollerer og arbejder på at få skabt lige konkurrencevilkår.

- Og samarbejdet mellem de forskellige myndigheder fungerede godt og til alles tilfredshed under aktionen, siger Ann Freiheit.

Efter en lang nats aktion står nu tilbage for myndighederne at følge op på de konstaterede forhold.

De deltagende myndigheder var: SKAT, flere kommuner, Politi, Arbejdsmarkedsstyrelsen og Fødevarestyrelsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip